Uygulama yöntemlerinden seçilen herhangi bir yöntem (Rezidüel, ULV, Jel, Tuzak), ilaçlanacak alanın özelliklerine, kullanılacak ilacın formülasyon tipine, uygulama sıklığına ve kullanılan alete uygun olmalıdır.

REZİDÜEL (KALICI) UYGULAMA

Bu yöntem, kapalı alanlarda hamam böceği, bit, pire vb. haşereler veya açık alanlarda çöplük, gübrelik, durgun su birikintileri, çöp kutuları gibi alanlarda ki zararlıların önlenmesinde kullanılır. Bu uygulamada, zararlıların üreme ve çoğalma aralıklarında ilacın etkili olabilmesi için zamanlama, kullanılan araç ve gerece bağlı olarak DAMLA BOYUTU ve FORMÜLASYON tipine dikkat edilmelidir. Ayrıca Halk Sağlığında kullanılacak bütün ilaçların aktif maddelerinin WHO(Dünya Sağlık Örgütü) tarafından kabul görülüp standardize edilmesi ve formülasyonun kendisinin Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılması gerekmektedir.

ULV (ÇOK DÜŞÜK HACİMLİ) İLAÇLAMA

Açık alanlarda su ile karıştırılan ilaç araca monte edilen büyük kapasiteli ULV aleti veya elektrikli el ULV’ si ile yerden ve gerektiğinde uçan zararlıların sayısını azaltmak için havadan uygulanır. Kullanılan ilacın Sağlık Bakanlığı onaylı ve EC (Emülsiyon Konsantre) formülasyon tipinde olması önemlidir. Ayrıca kullanılan biyosidal ürün ekolojik dengeyi bozmamalı haşereye bağışıklık yapacak türde olmamalıdır.

JEL UYGULAMASI

Jel uygulama özellikle gıda işleme tesislerinde, ofislerde, elektrik aksamı, şalter dolapları, bilgisayarların bulunduğu hassas ortamlar için çok uygun bir uygulama yöntemidir. Özel güvenlik ve tedbir önlemleri gerektirmeyen günün her saatinde planlı ziyaretlerde bile günlük işlerinizi aksatmadan uygulanabilen güvenli bir yöntemdir.

KEMİRGEN KONTROLÜ

Kemirgen kontrolü hizmeti kapsamında, firmamızca tüm kemirgen türleri için periyodik hizmet verilmektedir. Yöntem olarak yok etme ve/veya koruyucu amaçlı kemirgen kontrolü Pest Kontrol ve Pest Prevention yöntemleri kullanılmaktadır. Açık alan Bait Station (Kemirgen istasyonları) içerisinde ikinci generation olan antikuagilant yemler kullanılmaktadır. İç alan canlı yakalama istasyonların içerisinde zehirsiz yapışkan plakalar kullanılıp, açık alan kemirgen yuvalarına pellet veya toz yemler uygulanmaktadır. İşletme içerisinde veya fabrika genelinde idarece istenen ve risk bölgesi olduğu tespit edilen alanlarda ultrasonik kaçırıcılar tavsiye edilmektedir.

SCT İLAÇLAMA’ nın kullanacağı tüm ilaçlar T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI’ ndan onaylı ve Dünya Sağlık Örgütünce (WHO) ruhsatlı biyosidal ürünlerdir.

SCT İLAÇLAMA T.C.Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak hizmeti yerine getirecektir.

SCT İLAÇLAMA Çalışılan firma tarafından belirlenen personele hizmet sağlayacağı süre içinde istenildiği taktirde Pest Kontrol Eğitimi verecektir.